Het nut van een computerbril; onze ELLE-collega's testten het

Een goed verhaal over de computerbril met blueblock filter.

Dit is hoe zo'n bluelightfilter werkt.

computerbrillen bij https://computerbril.org/

Grote kans dat als je op kantoor werkt of ander werk verricht waarbij je de hele dag met je snufferd naar een scherm staart, je in de middag last krijgt van je ogen. Ken je dat droge bijna branderige gevoel in je oogkassen? Dat komt door je scherm.

Het beste voor de ogen is om ze zo min mogelijk aan beeldschermen bloot te stellen. Als dit vanwege je werk onmogelijk is, zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je ogen minder vermoeid raken. De meest voor de hand liggende is door regelmatig een computerpauze in te lassen. Andere tips zijn oogyoga (ja, oogyoga, lees hier verder) of een computerbril.

Computerbril getest in Australie

Onze Australische zusjes hebben voor ons de bril getest. Laten we dit eerst uit de wereld helpen: een computerbril is anders dan een bril op sterkte en draag je alleen tijdens schermtijd. De bril, of eigenlijk het glas van de bril, is van een bepaalde beschermlaag voorzien die het blauwe licht van je scherm tegenhoudt. In de optiek gaan de glazen door het leven als blue light-filters.

Het blauwe ledlicht van onze schermen (tablet, telefoon, computer) heeft een negatieve werking op de aanmaak van melatonine, ons slaaphormoon. Veel mensen raken daardoor vermoeid en komen 's avonds moeilijker in slaap. Glazen met blue light-filters kunnen het blauwe licht tot wel 98 procent tegenhouden, waardoor je minder last hebt van je ogen en je melatonine-aanmaak niet wordt verstoord.

Werkte het?

Zowel Natasha Harding (digital fashion writer bij de Australische ELLE) als Jessica Chandra (digital news & entertainment editor) merkten meteen op dat het glas niet zwaarder weegt dan een regulier glas. Beide collega's probeerden de bril een week lang en allebei kwamen ze tot een positieve conclusie. Ze merkten vooral in de middag de gunstige effecten van de bril: ze voelden zich niet gedwongen naar buiten te kijken en de hoofdpijn die meestal rond die tijd optreedt, was afwezig.

Natasha Harding merkte dat de druk van haar ogen af nam: 'About an hour after I would sit down at my computer each morning I'd start to experience a sharp pain in each of my eyes, which became more uncomfortable as the day progressed. When I started using the glasses, the relief was almost immediate. In fact, I even forgot about the pain I used to get until I stopped using the glasses one day and it returned. I've been wearing them ever since and honestly feel like they've made a big difference to my happiness at work.'

De gunstige effecten van het dragen van de bril zijn voor beide collega's zo groot dat wanneer ze de bril niet dragen, de hoofdpijn tijdens schermtijd al snel weer terugkeert. Dit is geen wetenschappelijk onderzoek, maar door de positieve uitkomsten, moeten we bij ELLE Nederland ook maar eens een test overwegen. Daar komen we nog op terug.

Bronvermelding: Dit artikel 'Het nut van een computerbril; onze ELLE-collega's testten het' is geschreven door elle.nl

Pilotenbril Modellen Bij Pilotenbril.net

Ray-Ban is de uitvinder van de klassieke pilotenbril. Deze pilotenbrillen worden door velen als de klassieke zonnebril voor mannen gezien. Omdat de pilotenbril al jaren meegaat bestaan er ook verschillende Aviator zonnebrillen.

Pilotenbril met blauwe glazen

Pilotenbril al meer dan 40 jaar hip

Het verhaal van Ray-Ban zonnebrillen stamt uit 1937 toen de klassieke Aviator zonnebril, destijds speciaal ontworpen voor luchtmachtpiloten, officieel werd omgedoopt in Ray-Ban Aviator. Het klassieke model heeft druppelvormige glazen, terwijl de moderne Aviator zonnebrillen vaak een wat sportiever design hebben. De groene glazen werden omhuld door goud-ogende metalen frames in een vorm die perfect aansloot bij het leger; de zonnebrillen moesten er stoer en mannelijk uitzien.

Het aviator model bestaat maar liefst meer dan 40 jaar maar is nog steeds niet verouderd. Deze bril is zowel geschikt voor de klassieke bril drager als voor de moderne brildrager. Dit zilver kleurig metallic pilotenbril model is dan ook een echte wana-have model. Omdat piloten zonnebrillen moderne klassiekers zijn, zie je er nog altijd bijdetijds uit, ook al draag je een montuur van decennia geleden. Het ontwerp van de pilotenzonnebril kwam voor het eerst opzetten in de jaren 30 van de twintigste eeuw en is sindsdien uitgegroeid tot één van de best verkopende zonnebrillen.

Sexy Pilotenbrillen

De pilotenbril is populair door de sex-appeal en het strakke design en uitstraling waardoor het een tijdloze zonnebril is die altijd stylish is. De pilotenbril heeft ook zijn grote faam te danken doordat vele grote namen de zonnebrillen hebben gedragen in hun films. Filmsterren als James Dean en Marlon Brando ervoor gezorgd dat pilotenzonnebrillen wereldwijd bekend raakten.

Bestel je pilotenbril bij pilotenbril.net

Je kan bij veel verschillende winkels goedkope piloten zonnebrillen kopen maar waar vind je nou een mooi assortiment aan goedkope pilotenbrillen die eigenlijk allemaal wel mooi zijn? Je vindt in onze webwinkel http://pilotenbril.net/ mooie unisex piloten zonnebrillen. We verkopen complete sets pilotenbrillen met verschillende monturen en kleuren glazen.

Pilotenbrillen en de Aviator zonnebrillen zijn razend populair en in vele variaties en kleuren te verkrijgen. Wanneer je op een zonnige dag naar buiten gaat kun je gegarandeerd een paar klassieke aviator pilotenbrillen spotten die in onze webwinkel zijn online zijn besteld. Retro of modern, klassieke pilotenbrillen of daar speelse versie van - onze stijlvolle zonnebrillen werken zowel in de stad als op vakantie. Een pilotenbril online bestellen doe je natuurlijk op pilotenbril.net die je heel gemakkelijk en goedkoop online kunt bestellen.

Positieve ervaringen met de computerbril?

Er wordt veel geschreven over computerbrillen en de positieve ervaringen met de computerbril. Toch lezen we ook tot onze verbazing negatieve verhalen. Deze zijn over het algemeen niet op feiten gebasseerd maar eerder op het feit dat men liever computerbrillen vanaf 300 euro probeert te verkopen. Om wat meer duidelijkheid te geven over het verschil tussen onze computerbrillen en de computerbril die je bij de opticien kunt kopen leggen we het hier uit.
Computer bril gebruikers ervaringen

Is er verschil met onze computerbril en die je bij de opticien kunt kopen?

Nee, niet echt behalve als je ogen niet dezelfde sterkte nodig hebben maar afwijkend zijn. Maar er is ook verschil als je voor een computerbril met een rayban montuur gaat. Dan betaal je extra voor het merk. Onze computerbrillen zijn zonder sterkte en op sterkte leverbaar zonder extra mogelijkheden. Je kunt er 300 euro of meer voor betalen maar je krijgt er niet iets extra's voor terug.

Van een leesbril gebruiker naar een tevreden computerbril gebruiker.

Wanneer je telkens je leesbril moet af doen als je naar de tv zit te kijken of achter je computer zit is het verstandig een computerbril aan te schaffen. Een computer bril is vergelijkbaar met een leesbril, zij het dat de bril minder sterk is. Qua sterkte zal een computerbril tussen de leesbril en een bril voor verzien in zitten. Een computerbril is daarom specifiek voor het werken met beeldschermen gemaakt en biedt goed zicht op beeldscherm afstand en ook de kortere afstanden. De vele namen geven wel aan hoe nuttig een computer bril is. Voor veel beroepen is het belangrijk dat je scherp ziet op een afstand die voor een leesbril net te ver is. Aan het eind van de dag wil je niet met oververmoeide ogen thuiskomen toch?

Ervaringen met de computerbril

Als je denkt een leesbril nodig te hebben bij het werken achter een computer dan is de kans groot dat je de hele tijd zit te turen of gebogen voor een beeldscherm zit. Een computerbril is een aanvulling op de gewone leesbril Als je moeite hebt met lezen, zal je ook vaak je beeldscherm minder goed zien. De ervaringen van onze klanten zijn dan ook over het algemeen positief. Natuurlijk stuurt er wel eens iemand een bril terug maar dat is meestal omdat men zich vergist heeft in de sterkte van de bril. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren checkt welke sterkte je nodig hebt alvorens een computer bril bij ons te bestellen. Bij computerbril.org hebben we de positieve computerbril reacties van de laatste maanden in 2017 op een rijtje gezet.

ANWB Nachtbril Aanbeveling

Wist je dat van de automobilisten er 42% slecht in het donker ziet? Ook de ANWB ziet het belang in van een nachtbril. Als de herfst van start gaat betekent dit dat het 's avonds eerder donker wordt. Veel mensen ondervinden daar hinder van, met name in de auto. Dat dit gevaarlijke situaties op kan leveren blijkt uit onderzoek.

Veel mensen hebben moeite om in het donker goed te zien. In sommige gevallen is dit erfelijk bepaald, we spreken dan over de oogafwijking ‘nachtblindheid'. Mensen die nachtblind zijn hebben tot een uur nodig om te wennen aan het donker om vervolgens weer goed te zien. Maar ook mensen die niet nachtblind zijn ondervinden last wanneer zij in het donker deelnemen aan het verkeer. Een snelle omschakeling van donker naar licht is

De oorzaak van slecht zicht in het donker kan van tijdelijke aard zijn.. Zo kan nachtblindheid veroorzaakt worden door een vitamine A tekort. Naast een check op een tekort aan vitamine A, zijn er meer manieren om zicht in het donker te verbeteren.. Zorg ervoor dat je je ogen laat wennen aan het donker voordat je met de auto de weg opgaat door korte tijd in de auto te zitten voordat je de motor start.

Wanneer je in het donker vaak onzeker bent op de weg, is het aan te raden een oogmeting te doen.. Ook zijn er contrastverhogende nachtbrillen die je helpen in het donker beter te zien.

Uit onderzoek van de SWOV blijkt dat verminderd zicht in het donker bij automobilisten van invloed kan zijn op het rijgedrag.. Mensen die niet goed zien in het donker compenseren dit vaak door rijden in het donker te vermijden, de rijsnelheid aan te passen en kijkstrategieën aan te leren.

Nachtbrillen verhelderen het zicht bij donkere weersomstandigheden en verhogen het contrast waardoor de autobestuurder een betere dieptebeleving krijgt. De Nachtbril, ook wel nachtzichtbril genoemd of bril met gele lenzen, is ideaal voor als je met de auto in het donkerin de avondsavonds op de weg moet rijden en veel last kan hebben van tegemoet komend verkeer met hinderlijke tegenliggers met felle koplampen.

Nachtbril ervaringen

De A16 tussen Breda en Rotterdam is één van mijn lievelingswegen. Na zonsondergang is het er nog altijd lekker licht. Pas na de afslag die ik moet nemen om bij het dorp van mijn ouders te komen wordt het donker. Zo donker, dat ik geen hand voor ogen zie. En dat is best lastig tijdens het rijden.

Ik vind autorijden niet echt leuk. Nooit gevonden ook. Dat heeft te maken met de tientallen rijlessen die ik blijkbaar nodig had maar die ik stuk voor stuk vreselijk vond en daardoor vaak halverwege weer afhaakte. Het is dat mijn laatste rijinstructeur een ex-marinier was die mij letterlijk naar het examen toe heeft gebruld anders had ik nu nog steeds een voordeelurenkaart van de NS gehad. Maar die heb ik dus niet meer. Want na bakken geld, frustraties, talloze huilbuien en vier rijexamens later had ik dan eindelijk dat rijbewijs.

En kon ik rijden! Uhuh.

Op een zonnige dag stapte ik voor het eerst alleen in de auto en ging op weg. Mijn ouders wonen op het platteland, in een dorp tussen uitgestrekte polders, waar het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. En waar ze ook vergeten zijn om een paar fatsoenlijke lantaarnpalen langs de route neer te zetten, maar daar kwam ik pas op de terugweg achter. Want waar ik geen rekening mee had gehouden, en wat die marinier me ook nooit had toegeschreeuwd, was dat het nogal uitmaakt op welk moment van een etmaal je achter het stuur zit. Ik kwam die dag achter nog veel meer dingen.

De belangrijkste ontdekking: het bestaan van nachtblindheid. Een term die soms ten onrechte wordt gebruikt, maar die over het algemeen wel de lading dekt.
Nachtblindheid. Blind in de nacht. Klinkt bijna als de titel van een mooi gedicht. Ware het niet dat het wel handig is als je over dit soort essentiële informatie beschikt voordat je ineens een Zwart Gat inrijdt. Geloof me, daar is niets poëtisch aan. Dat is een kwestie van overleven. En ja, daar had ik tot vervelens toe handige tips voor gekregen in de leswagen maar daar had ik verder niets aan op die provinciale weg ergens in West-Brabant.

Ik zag laatst een item voorbij komen op tv waarin een heel slim iemand zich afvroeg waarom er geen rijlessen in het donker worden gehouden. Nou, inderdaad. Dat zou een hoop ellende schelen. Want het blijkt dat ik niet de enige ben die moeite heeft om in het donker te rijden. Ongeveer 1 op de 3000 mensen heeft hetzelfde probleem en dat zijn omgerekend zo’n 1,4 mensen uit het dorp van ons pa en ma waar ik nooit meer een diner had genuttigd omdat ik tegen die tijd allang vertrokken was.

Na wat te hebben rondgestruind op internet kwam ik de voor mij perfecte oplossing tegen: een nachtbril. Een bril met gele glazen. Je zou ook een skibril op kunnen zetten, maar dat gaat mij persoonlijk wat te ver. Die gele glazen zorgen ervoor dat je daadwerkelijk een weg ziet liggen (handig!) en de tegenliggers hebben geen lichtgevende kruizen meer die tegen je voorruit stukslaan. Super fijn!

Dat ik liever op de passagiersstoel zit dan in die stoel ernaast, blijft een feit. Maar met mijn nachtbril in het dashboardkastje voel ik me in ieder geval een stuk veiliger en daar is ook wat voor te zeggen. En ach, dat het geen hip ding is, lekker belangrijk.
Dat is dan weer een voordeel als het donker is. Niemand die je ziet.

Bron: Nachtbril ervaringen http://www.aas-schadeherstel.nl/blog/zwart-gat/

De Voordelen van een overzet zonnebril

De Voordelen van een overzet zonnebril

Met een overzet zonnebril met polariserende glazen heb je niet alleen een zonnebril die er goed uitziet, maar ook nog eens zorgt voor ultiem kijkcomfort! De meeste overzet zonnebrillen zien er alleen maar leuk uit, maar daar houdt het dan ook eigenlijk wel bij op. Overzet zonnebrillen zijn in de eerste plaats bedoeld om je ogen te beschermen tegen fel licht en schadelijke UV-straling.

Voordelen van een overzet zonnebril

Overzetbril Dark Havanna

Is de overzetzonnebril makkelijk over je bestaande bril heen te plaatsen?

Wanneer je een overzetzonnebril gebruikt houd je je eigen bril gewoon op. De overzetbril schuift eroverheen zonder dat hij het montuur of de glazen raakt waardoor er geen risico van beschadiging is. Een overzetzonnebril past over bijna alle brillen heen. Onze overzetzonnebrillen zijn zeer licht in gewicht waardoor je bijna niet merkt dat je ze draagt. De overzet zonnebrillen sluiten mooi aan bij de contouren van je gezicht, waardoor je ook geen last hebt van licht dat langs je bril binnenvalt. Fel zonlicht is voor brildragers geen pretje. En een gewone zonnebril past niet over de eigen bril op sterkte, die toch echt wel nodig is, omdat er anders geen scherp zicht is.

Goedkoper dan een zonnebril op sterkte?

Wil je als brildrager je ogen beschermen tegen de zon dan sta je voor een dilemma: wordt het een zonnebril op sterkte met eventueel meekleurende brillenglazen of toch een clip-on met klemhaakjes? Een zonnebril op sterkte is vrijwel nooit polariserend. Overzetzonnebrillen zijn stukken goedkoper dan een zonnebril op sterkte en net zo effectief. Onze polariserende voorzetbril wordt dan ook gezien als een van de best beschermende overzetbrillen. De voorzetbril heeft dan ook tal van voordelen. Bijna al onze overzet brillen hebben Categorie 3 en geven daarmee meer dan voldoende bescherming tegen de lichtdoorlatendheid van de zonnebril glazen. Een overzetzonnebril kopen is daarom altijd de slimste keuze, want je kunt gewoon je eigen bril op sterkte blijven dragen.

Gemak en veiligheid van overzet zonnebrillen

Zo zorgt de zonnebril er bijvoorbeeld voor, dat we heldere contrasten zien, worden kleuren natuurlijker weergeven dan andere soorten zonnebrillen en is er in veel gevallen sprake van een verminderde oogvermoeidheid met een voorzet zonnebril. Ga voor het gemak en veiligheid en kies een overzet zonnebril met polariserende glazen. Je zet de overzetbril gewoon over je gewone bril op sterkte heen en klaar! Naast het behouden van je sterkte is het draagcomfort ook een groot pluspunt van deze overzetzonnebrillen.

De maten van een overzet zonnebril, waar moet je op letten?

De meeste overzet zonnebrillen passen over brillen met standaard monturen, maar bij een bril met een uniek montuur kan het wat lastiger worden om de zonnebril te laten passen. Heb je echter een bril met een uitzonderlijk groot montuur, dan kan het zo zijn dat je overzet zonnebril hier niet zo goed overheen past. Om de goede maat overzet zonnebril te vinden, meet je bij je gewone bril de uiterste breedte en hoogte van het montuur op.

Kwaliteit van onze voorzet zonnebrillen

Al onze overzet zonnebrillen zijn van een zeer luxe en stevige kwaliteit en hebben gepolariseerde lenzen. Onze overzet zonnebril voldoet aan alle eisen wat men kan verwachten van een goede zonnebril en geeft een maximale bescherming. 100% UV - bescherming, UVA, UVB- en UVC- stralen. Onze overzet brillen zijn 100% UV-werend en bieden je ogen bovendien bescherming tegen UV-stralen die indirect of middels reflecties je ogen bereiken. Zo profiteer je met vrijwel elke gewone bril op van je eigen sterkte glazen en het comfort van je eigen op maat gemaakte bril en de functie van een goede zonnebril die rustig is aan de ogen en gepolariseerd!

Overzet zonnebrillen online kopen

Er is een ruime keus goedkope voorzetbrillen online in onze webshop te bestellen. Neem direct een kijkje bij http://overzetzonnebril.com: Vandaag besteld, morgen je overzetbril al bezorgd - Gratis!